Forum Mieszkańców Osiedla Familijnego w Krakowie
Awarie zasilania i brak wody - Wersja do druku

+- Forum Mieszkańców Osiedla Familijnego w Krakowie (https://forum.osiedle-familijne.pl)
+-- Dział: Nasze osiedle (/forum-1.html)
+--- Dział: Budynek 122 (/forum-2.html)
+--- Wątek: Awarie zasilania i brak wody (/thread-59.html)

Awarie zasilania i brak wody - lukas - 20-07-2015 21:43

Czy Was też wkur**a trzecia awaria w ciągu dwóch miesięcy gdzie przy problemach z prądem następuje całkowity brak wody?
Pisałem już w tej sprawie do Bumy jak również dzwoniłem wiele razy do Pana Janusza i wygląda na to, że nadal nie wiadomo co jest przyczyną tych problemów..
Człowiek idzie spać i nie wie czy rano będzie miał wodę w kranie (i spłuczce)..

Po 3 latach od oddania do użytku budynku okazuje się, że mamy duży problem z podstawowymi instalacjami.
Ma ktoś więcej informacji na ten temat albo pomysł co można zrobić, żeby dopilnować aby to zostało naprawione?

RE: Awarie zasilania i brak wody - Kri5 - 20-07-2015 22:02

Zdecydowanie coś jest nie tak, a brak wody jest ściśle związany z brakiem prądu, prawdopodobnie jakaś pompa podaje ją na wyższe piętra... no ale powinna mieć przecież jakieś zasilanie awaryjne. Jeżeli dostaniesz odpowiedź od administracji to proszę umieść ją tutaj.

RE: Awarie zasilania i brak wody - lukas - 22-07-2015 19:37

Właśnie problem był na początku z przełączaniem z zasilania awaryjnego na podstawowe (po jego powrocie). Po awarii w maju pisałem do Bumy i odpowiedź była taka, że nie zadziałał poprawnie układ przełączający z powrotem na zasilanie podstawowe i budynek został odcięty całkowicie od zasilania (w tym wody - nie wiem czy cały, na pewno >=7 piętra)..
Jednak podobne awarie zdarzyły się jeszcze dwukrotnie, z tym że wtedy zasilanie wracało normalnie, woda już nie.. Sad
Na pewno dam znać jak będę coś wiedział bo temat bardzo mnie irytuje..

RE: Awarie zasilania i brak wody - Morris - 26-11-2018 10:08

Witam. Ma ktoś może jakieś informację odnośnie braku wody?