![]() |
Opłata za użytkowanie wieczyste - Wersja do druku +- Forum Mieszkańców Osiedla Familijnego w Krakowie (https://forum.osiedle-familijne.pl) +-- Dział: Nasze osiedle (/forum-1.html) +--- Dział: Budynek 122C (/forum-4.html) +--- Wątek: Opłata za użytkowanie wieczyste (/thread-91.html) |
Opłata za użytkowanie wieczyste - Anna - 04-07-2016 14:26 Cześć, Dostałam ostatnio pismo z urzędu miasta, że od 01.01.2017 mam naliczoną opłatę za użytkowanie wieczyste. Moje pytanie brzmi - co z rokiem 2016? Jeszcze nie trzeba płacić? Czy może gdzieś mam zawartą wysokość tej opłaty tylko nie pamiętam? Będę wdzięczna za podpowiedź, z jednej strony miło, że jeszcze przez pół roku nie muszę płacić według tego pisma, a z drugiej strony wydaje mi się podejrzane, że urząd zwleka z nałożeniem opłaty ![]() RE: Opłata za użytkowanie wieczyste - zLw - 04-07-2016 18:26 Rok 2016 musiał opłacić deweloper. Dla pewności, na piśmie powinien być numer telefonu do Wydziału Podatków i Opłat UMK, tam można uzyskać wszystkie informacje. RE: Opłata za użytkowanie wieczyste - Anna - 05-07-2016 12:40 Jest dokładnie tak jak napisane powyżej, dzięki za podpowiedź. |