Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zebranie "Wspólnoty Mieszkaniowej - Dobrego Pasterza 122"
02-03-2015, 19:55
RE: Zebranie "Wspólnoty Mieszkaniowej - Dobrego Pasterza 122"
Proszę zwrócić uwagę na elewację budynku 122. Tylko w tym bloku zastosowano odpływy liniowe. Ich koryta nie są szczelne co widać np. na piętrze 6 ciągu mieszkań 38m. Zacieki są widoczne na innych. Musimy to zgłosić, bezwzględnie samodzielnie w biurze dewelopera jako reklamację, oraz podczas zebrania jako reklamacja części wspólnych.

Przeszkadza mi nieco fakt iż nie można wietrzyć klatek schodowych po stronie mieszkań. Nie wiem czemu nie ma tam otwieranego okna żeby wymusić obieg powietrza.

Co byście powiedzieli na klucze dla mieszkańców do drzwi na klatce schodowej po wyjściu z windy ? Potrzebne czy też nie ?

Dużo mówi się o zabezpieczaniu miejsc postojowych i terenów które są wyłączone z parkowania.
Dla mnie najlepszym rozwiązaniem jest decyzją zikitu w porozumieniu ze strażą miejską lub policją postawić tam znaki pozwalające na egzekwowanie prawa przez powołane do tego służby. Po co robić słupki odgradzać się wydawać na to pieniądze skoro wystarczy zmiana oznakowania.

Co do kosztów to biją nas jak chcą i czerpią z tego satysfakcje. Myślę że przy niedzielnym obiedzie jesteśmy przedmiotem niewybrednych dowcipów. Paragraf w stylu bieżąca konserwacja, odśnieżanie(na palcach jednej ręki liczyć), sprzątanie garażów i obowiązkowe przeglądy...Cały budynek na gwarancji a My mieszkańcy płacimy za to że deweloper wybrał firmę która pewnie wykonała mu coś za pół darmo a mieszkańcy z miłą chęcią za to zapłacą w przeglądach...Dlaczego my mamy za to płacić a nie deweloper ?
Chciałbym zobaczyć faktury i protokoły z wykonanych czynności.

Zapada nam się kostka brukowa w miejscu gdzie już była poprawiana. Widać to po deszczu. Do zgłoszenia.

Należy przeprowadzić zmianę programowania zwłoki czujek oświetlenia na klatkach schodowych.

Zastanawiam się czy jako wspólnota możemy to zrobić i co Wy o tym myślicie a mianowicie zmienić dostawcę energii elektrycznej.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
RE: Zebranie "Wspólnoty Mieszkaniowej - Dobrego Pasterza 122" - loco87 - 02-03-2015 19:55

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości