Piasek w piaskownicy
|
17-05-2017, 21:45
|
|||
|
|||
Piasek w piaskownicy
Chciałam się spytać czy ktoś widział czy był wymieniany piasek w piaskownicy na placu zabaw?
Jeśli nie, to będę zgłaszać tą sprawę panu Skrzyniarzowi, bo piasek powinien być wymieniany po zimie. |
|||
18-05-2017, 10:43
|
|||
|
|||
RE: Piasek w piaskownicy
Ani nie wymieniony, ani nie dosypany.
|
|||
18-05-2017, 16:24
|
|||
|
|||
Ale po co wymieniać skoro była zabezpieczona i przykryta piaskownica na okres zimy.
Nie słyszałem o takich praktykach na innych osiedlach ewentualnie o dosypywaniu chyba ze "aniad" chce sponsorować. Chociaż to dosypywanie też ma swoją granice skoro rodzic stoi obok dziecka a ono wysypuje non stop piasek na zewnątrz to może rodzicom trzeba coś dosypać ? ![]() |
|||
22-05-2017, 08:55
|
|||
|
|||
@aniad chce, żeby jej dzieci bawiły się w czystym piasku
@kkuba skoro już jesteśmy w piaskownicy, odpowiem po co: - wymieniać - dla higieny - jak jest nieprzykryta w lecie to koty i ptaki mają zakaz wstępu? - dosypywać - odpowiedzialność zbiorowa dla 2 latków - świetny pomysł, na pewno zrozumieją. Na których osiedlach nie wymieniają? Konkretnie. Z pewnością to pierwsza rzecz, o którą pytasz znajomych z innych osiedli. Masz dzieci? Wyglądasz na zorientowanego w temacie, a jednocześnie wydaje się, że żaden rodzic nie wyszedłby z takim komentarzem. Uwaga ogólna, również poza kontekstem tej dyskusji - ciągłe argumenty "jak ktoś ma taki pomysł, to niech za to zapłaci". Ok, uzgodnienia/partycypacji wymagają wydatki znaczące, z których może potem korzystać wyłącznie określona grupa mieszkańców, natomiast nie dajmy się zwariować gdy chodzi o: - wspomniany piasek, - był temat, że ktoś chciał skorzystać z ogólno-dostępnego gniazdka, żeby coś wywiercić. Tak, wiercić 5 minut, a nie podpiąć zamrażarkę. Ciśnie się komentarz - to daj nr konta, przeleję ci 30gr jak cię nie stać. Niestety - tak działa wspólnota, że czasem się płaci za rzeczy, z których się nie korzysta. Jeśli ktoś żąda selektywności udziału w kosztach - proszę np. korzystać wyłącznie z furtek i chodników w swoim etapie osiedla, a i za dużo nie chodzić po korytarzu - to włącza światło i obciąża wszystkich. Administracja jest też od tego, żeby ogarniać utrzymanie osiedla, a nie każdy biegał z workiem piasku - plac zabaw jest integralną częścią osiedla. Zresztą, jakby coś załatwić na własną rękę - od razu pojawiłyby się komentarze o czyjejś samowoli. Przykładowo, część mieszkańców chce postawić donice na chodniku i wierzę, że ich na to stać - jakby się tam znalazły - jak byś zareagował? |
|||
22-05-2017, 09:13
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-05-2017 09:13 przez eskaibea.)
|
|||
|
|||
Otóż to (to ja byłem tym od gniazdka
![]() Też apeluje do wszystkich malkontentów. Ja rozumiem, że macie udział w zarządzanych pieniądzach, ale fajnie jak wszystkim żyje się dobrze na osiedlu. Nie zależy Ci na piasku, ale innym zależy. Wymienić. Piasek w obi 20kg kosztuje 10 zł. Wydając na niego nawet 2000 to i tak mniej niż pensja p. Janusza (dzieląc na liczbę mieszkańców to jakieś 4 zł 40 groszy na ROK). |
|||
22-05-2017, 15:16
|
|||
|
|||
Witam, tak przy okazji dzieci chciałabym poruszyć w kwestie po pierwsze proszę o pilnowanie tego co wyrzucają przez balkon. Drugi raz koło mojej głowy przeleciała butelka. Po drugie fajnie by było aby dzieci dość duże sikały do wc, a nie pod nasz ogródek. Wiem, że maluszkom może zdarzyć się potrzeba, ale ten chłopiec akurat był już na tyle duży, że można było tą kwestie inaczej rozwiązać.
![]() |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości