Forum Mieszkańców Osiedla Familijnego w Krakowie
PETUNIE w ogródkach - Wersja do druku

+- Forum Mieszkańców Osiedla Familijnego w Krakowie (https://forum.osiedle-familijne.pl)
+-- Dział: Nasze osiedle (/forum-1.html)
+--- Dział: Budynek 122B (/forum-3.html)
+--- Wątek: PETUNIE w ogródkach (/thread-12.html)

PETUNIE w ogródkach - kinga - 11-02-2015 20:44

Witam,
Chciałabym zwrócić uwagę na pilnowanie fachowców oraz siebie, aby w moim ogródku nie wyrosły wkrótce PETUNIE. Po wprowadzeniu się i oczyszczeniu ogródka z PETÓW po dwóch tygodniach ponownie leżało w nim ok. 30 PETÓW. Jeżeli problem nie rozwiąże się po dobroci podejmę inne kroki do rozwiązania tego problemu i pociągnięciu do odpowiedzialności osób zanieczyszczających cudzą własność. Pozdrawiam sąsiadka.

RE: PETUNIE w ogródkach - bergkamp - 11-02-2015 21:32

Dołączam się do prośby przedmówczyni. Przepuszczam, że nikt nie chce szukać sobie od razu wrogów na nowym miejscu, ale bądźmy w porządku wobec innych i nie zaśmiecajmy części wspólnych jak również ogródków osób mieszkających na parterze. Ja oprócz petów dla odmiany miałem w ogródku pełne pampersy, na razie łudzę się że to wiatr je zdmuchnął, ale do takich sytuacji nie może dochodzić. "by żyło się lepiej".

RE: PETUNIE w ogródkach - db122b_ajs - 11-02-2015 22:46

Jestem jak najbardziej za tym by osoby palące na swoich balkonach zadbały o to by nie zostawiać pełnych popielniczek. Bo jak nie wiatr to ptaki potem je roznosza.
Przy okazji, jakiś czas temu ktoś przy windach na parterze w I klatce zostawial pety zebrane z ogródka. Mam nadzieje, że to bylo w chwilowej złości robione i nie bedzie sie powtarzać.