Barak/Stara hurtownia za biedronka
|
10-02-2017, 20:58
|
|||
|
|||
Barak/Stara hurtownia za biedronka
Jako, że to mój pierwszy post, witam wszystkich na forum. Chcialem zapytac, czy ktoś z mieszkańców wie, co jest w planie zagospodarowania przestrzennego na działce, gdzie obecnie stoi nieczynna nieruchomość (wcześniej hurtownia elektryczna). Zakładam, ze w niedługim czasie coś tam zostanie wybudowane, tym bardziej, ze właścicielem terenu jest deweloper Superkrak, wykonawca m.in. sąsiedniej Kaskady czy Parku Wodnego.
|
|||
20-02-2017, 13:41
|
|||
|
|||
RE: Barak/Stara hurtownia za biedronka
Kiedyś (2015) planowane było tam Centrum Medyczne. Projekt tutaj: http://jbri.pl/
Projekt planu zagospodarowania dla tej działki już jest. Właściciel działki 4/6 wniósł właściwie o standardowe rzeczy - jak na działkach sąsiednich. Możliwa wysokość zabudowy 55m ![]() Ciekawą sprawą jest też, że działka, na której stoi Biedra należy do Serenady. Ciekawe co wymyślą z Auchanem i Biedrą jak otworzą galerię. Mam nadzieje, że z Auchana nie zrobią drugiego Quattro. Z tego co czytałem (plotki) mówią, że Auchan ma podpisaną długą umowę dzierżawy, więc może nic (ew. nie będzie im się opłacało jej zrywać). |
|||
20-02-2017, 16:14
|
|||
|
|||
Nieee! Jak beda chcieli zamknac Biedre, musimy stworzyc ludzki lancuch dookola budynku i nie dopuscic do rozbiorki
![]() |
|||
21-02-2017, 16:48
|
|||
|
|||
Zgadzam się. Wtedy z opcji wieczornego alkoholu zostałoby tylko BP. Może #dobrego zrobi coś #dobrego.
|
|||
17-03-2017, 14:25
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-04-2017 10:43 przez db122b_ajs.)
|
|||
|
|||
Wyłożono do wiadomości publicznej MPZP dla naszej okolicy.
W miejscu starej hurtowni może powstać budynek max 18m wysokości. Natomiast w miejscu Krokusa, Obi plan dopuszcza budynki o wysokości max 55 m. Szczegóły: https://www.bip.krakow.pl/?dok_id=71963 |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości